De Roofvogelhoeve

Welkom

Welkom op de Roofvogelhoeve

Wat is De Roofvogelhoeve?


Bijzondere locatie

De Roofvogelhoeve bestaat uit een samensmelting van Party- en Activiteitencentrum De Strandhoeve en Valkerijbedrijf Beauty and Wings. Door de krachten van deze twee bedrijven te bundelen is een bijzonder concept ontstaan met een uniek en onderscheidend aanbod.

Als Roofvogelhoeve hebben we een uniek concept van zeer educatieve valkerijworkshops en demonstraties, aangevuld met ruime mogelijkheden tot horeca en andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan boogschieten en paintballen, maar ook aan teambuilding, creatieve workshops en spelshows. Door dit aanbod te combineren kunnen we u altijd voorzien van een dagvullend programma.

Alle activiteiten van de Roofvogelhoeve worden gehouden op ons educatief aangelegde demonstratieterrein. Tijdens de workshops en demonstraties wordt u door de valkenier meegenomen in de fascinerende wereld van deze schitterende roofdieren uit onze natuur.

EXTRA! Op de unieke locatie van de Strandhoeve hebben we de beschikking over 2 ruime zalen, zodat de activiteiten van de Roofvogelhoeve ook bij slechte weersomstandigheden altijd door kunnen gaan.

Bijzondere locatie

Educatie en avontuur

De Roofvogelhoeve heeft als belangrijkste pijlers 'Educatie en Dierenwelzijn', maar wel op een spannende en avontuurlijke wijze.

Op het ruime buitenterrein van de Strandhoeve hebben we op het voormalig strand van Blokzijl een schitterend natuurlijk en educatie terrein aangelegd. Zo hebben we op dit terrein onder andere een mini-boerderij gebouwd voor onze kerkuil(en), een oude knotwilg geplaatst waar onze steenuil zich heerlijk kan verstoppen, een woestijn waar de woestijnbuizerds zich thuis voelen en een vijver waar alle vogels heerlijk kunnen drinken en badderen.

Bij de aanleg is ook rekening gehouden met andere dieren in onze natuur. We hebben planten gekozen welke insecten zoals bijen, hommels en vlinders aantrekken. Door de bijzondere educatieve aanleg van dit terrein kunnen we u een zeer bijzondere beleving meegeven!

Aangrenzend bevindt zich ook het unieke Nationaalpark de Weerribben. Dit gebied herbergt een zeer divers aanbod van schitterende vogels en andere dieren. Wilt u langer verblijven op de Roofvogelhoeve om ook dit gebied te bezoeken dan kunt u gebruik maken van de B&B van De Strandhoeve.

Educatie en avontuur

Arrangementen op maat

Naast het unieke aanbod van de Roofvogelhoeve zijn er ook combinaties mogelijk met het aanbod van De Strandhoeve. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de ultieme jachtbeleving van boogschieten in de ochtend en een educatieve valkerij / jacht workshop in de middag. Maar uiteraard zijn er vele combinaties mogelijk!

Door dit unieke aanbod samen te laten komen kunt u met uw gezelschap genieten van een zeer uiteenlopend en dagvullend programma, met uitgebreide horecamogelijkheden.